GONG

Het effect van Chi Neng Qigong kan heel groot zijn, maar daar moet je wel iets voor doen. Chi Neng Qigong werd door de Chinese overheid uitgeroepen tot de meest effectieve qigong vorm van elf wetenschappelijk onderzochte vormen. Dat is natuurlijk fantastisch, maar let wel, de mensen in het medicijnloze ziekenhuis van Dr. Pang Ming trainden dagelijks vele uren van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. De meeste mensen hebben hier natuurlijk geen tijd voor. Daarvoor zijn er teveel andere verplichtingen. Veel mensen claimen dat ze zelfs geen tijd hebben om 20 minuten per dag te trainen, maar als je resultaat wil, zal dagelijks trainen echt nodig zijn. Als je begint met de 100 dagen gong, kies er dan 1 oefening of 1 beweging uit, die je dagelijks wilt trainen. Vervolgens doe je deze oefening elke dag 100 dagen lang. La Chi is een fijne beweging om mee te beginnen.Gewoon openen en sluiten voor je navel.

Waarom 100 dagen ?

Je lichaam heeft ongeveer 3 maanden nodig om te wennen aan een verandering. Onderzoek heeft aangetoond, dat je de eerste 30 dagen van “iets nieuws”, bijvoorbeeld een veranderd eetpatroon of Qigong oefening, gemotiveerd bent. Je komt dan helemaal op gang. Rond de 60 dagen blijkt dat veel mensen op het punt komen, dat ze gaan twijfelen over het nut en dat ze het saai gaan vinden of zwaar.Hierdoor hebben veel mensen de neiging om op te geven en te stoppen. Juist op zo’n moment moet je doorzetten. Dan kom je echt in de “flow” en worden de beste resultaten geboekt en transformaties doorgemaakt. Door je een doel te stellen van 100 dagen (een Gong) helpt het om een routine te creëren en de oefening te integreren in je dagelijks leven.

Wist je dat het zo’n 100 dagen duurt voordat alle cellen in je lichaam zich minimaal 1 keer vernieuwd? 
Door dus 100 dagen achter elkaar te oefeningen, voorzie je al je cellen van nieuwe energie en informatie.

Daarnaast is het natuurlijk zo, dat wanneer je dagelijks oefent, je Gongfu wordt verhoogd. 
Dit is de vaardigheid, die je opbouwt met je dagelijkse training. Zo maak je jezelf de oefeningen dus helemaal eigen. Net zoals een bakker na 100 dagen oefenen op de automatische piloot het lekkerste brood bakt. Het zit dan helemaal in je systeem.

Vraag om een GONG formulier om je vorderingen bij te houden.