Chi Neng Qigong

Chi Neng Qigong of Zhineng Qigong is een Chinese bewegingsleer voor het versterken van lichaam en geest. De Qigong oefeningen maken onderdeel uit van de traditionele Chinese geneeskunde.

Het brengt je geest tot rust en stimuleert de doorstroom van levensenergie. De aandacht is geconcentreerd op elke beweging. Dit bewust aanwezig zijn helpt je om uit je “denken” en in je “voelen" te komen. Je komt dieper in contact met jezelf en je innerlijke stilte. Het geeft fysiek, mentaal, spiritueel als emotioneel meer balans.

Chi Neng Qigong is 10 jaar wetenschappelijk onderzocht in het grootste medicijnloze ziekenhuis in China. Hierdoor ook wel een medische vorm van Qigong genoemd. 

De meeste Chi Neng Qigong oefeningen worden staand uitgevoerd. Bij verminderde mobiliteit bereik je zittend of zelfs liggend ook resultaat, door met zachte bewegingen of affirmatie in het Qi veld te participeren.

 

Zhi                          = wijsheid

Neng                      = Potentieel / mogelijkheden

Qi                            = Levenskracht / meest verfijnde meest wezenlijke substantie waaruit het universum bestaat.

                                   Qi kan verdichten tot materie en kan oplossen tot het onzichtbare.

Gong                       = De tijd die je spendeert aan een vaardigheid. (bv. GongFu)

 

Chi Neng Qigong  = Je volledige potentieel verwezenlijken / een gezonde geest in een gezond lichaam.

 

Uitleg over de Chi Neng (Zhineng) Qigong Oefeningen vind u onder les info Bij Oefeningen Level 1 en Oefeningen level 2